Príprava: Rúru si vyhrejte na 175 stupňov celzia. Maslo s cukrom poriadne utrieme do nadýchanej peny. Vedľa v miske si rozmiešame tekvicovú múku s práškom do pečiva. Postupne pridávame po jednom vajíčku, po lyžiciach múky a skyr. (striedavo). Všetké ingrediencie musia mať izbovú teplotu aby sa cesto nezrazilo. Chlebíkovú formu si vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Cesto rovnomerne vylejte do formy urovnajte a pečte 45 minút na 175 stupňoch na strednej priečke. Po upečení urobte špajlou skúšku v strede. Ak sa cesto na špajlu neprilepilo koláč je upečený. Po upečení koláč vyberte a nechajte pol hodiny vychladnúť. Potom koláč vyberte preložte na mriežku a nechajte ho úplne vychladnúť. Použijte ten najnižší stupeň otáčok.
Dobrú chuť!❤️
Ingrediencie:
▪ 200 g dobre povoleného masla
▪ 150 g práškového cukru
▪ 4 vajíčka
▪ 150 g bieleho skyru
▪ 200 g tekvicovej múky Natur Farm
▪ 2 ČL kypriaceho prášku z vinným kameňom
Poleva:
▪ 1 veľké balenie bielehu skyru
▪ práškový cukor alebo iné sladidlo podľa chuti
▪ hrsť posekaných (nesolených) pistácii
Recept: @mycookingaddiction