Náročnosť: 25 – 30 minút, 1 porcia
Prísady:
¼ hrnčeka + 2 polievkové lyžice kokosovej múky,
¼ hrnčeka kokosového oleja,
3 celé vajcia,
1-2 čajové lyžičky kokosového cukru,
1 čajová lyžička prášku na pečenie,
¼ čajovej lyžičky morskej soli.
Príprava: Rúru predhrejeme na 175°C. Do pizzovej formy dáme papier na pečenie. Suché komponenty dobre zamiešame v jednej nádobe a vlhké súčasti v ďalšej nádobe. Dobre ich zmiešame a hmotu rozotrieme na papier do hrubky 1,5 – 2 cm. Pečieme cca 20 min. Vyberieme upečený korpus a umiestnime naňho naše obľúbené prísady (napr, paradajky, kečup apod). Vrch posypeme postrúhaným syrom. Umiestnime naspäť do rúry na cca 2-3 minúty, kým sa syr neroztaví. Narežeme a podávame.
Kokosovy cukor – „Kokosový cukor je pripravený z nektáru kokosových kvetov. Jeho chuť je jemná, pripomínajúca karamel. Má nízku teplotu topenia, preto ľahko karamelizuje. Je vhodný na varenie, pečenie, prípravu nápojov a ako náhrada bieleho cukru.“
