Uhorka má množstvo všestranných liečivých účinkov na naše telo. Uhorka je najsilnejším zásaditým ovocím. Znamená to, že konzumáciou uhoriek zabránime prekysleniu nášho tela. Uhorky sú bohatými zdrojmi fytonutrientov (rastlinné chemikálie, ktoré majú ochranné alebo preventívne vlastnosti proti chorobám), ako sú napríklad flavonoidy, lignany a triterpény, ktoré majú antioxidačné, protizápalové a protinádorové účinky. Najzdravšie a najbohatšie časti uhorky sú v jej šupke a semenách. Obsahujú vlákninu a betakarotén. Semená uhoriek sú cenným zdrojom minerálov a vápnika. Uhorka má prirodzene nízky obsah kalórií, sacharidov, sodíka, tukov a cholesterolu. Hydratuje, je prevenciou proti rakovine a uchováva zdravé srdce. Má blahodárne účinky znižujúce tlak krvi, pretože podporuje vazodilatáciu (rozšírenie krvných ciev). Uhorka je skrátka prírodny liek. Nezabudnite ju jesť každý deň.
Výživové hodnoty na 100 g | |
---|---|
Energia | 167,4 kJ / 40 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasýt. mast. kysel. | 0 g |
Sacharidy | 10 g |
z toho cukry | 8 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 1 g |
Soľ | 1,4 g |
Ⓒ 2019 - Natur farm