Vhodný ako alternatíva cukru pre diabetikov, má antibakteriálne a preventívne účinky pri tvorbe zubného kazu. Chemické označenie brezového cukru je xylitol. Používanie xylitolu na sladenie prispieva k udržaniu stabilnej hladiny glukózy v krvi. Obsahuje o 40% menej kalórií ako cukor, pomáha zmenšovať príjem kalórií a uľahčuje znižovanie váhy. Určité množstvo xylitolu, môže u niektorých ľudí spôsobiť hnačky, kým si naňho nezvyknú. Pre ľudí s citlivým zažívaním je vhodné začať užívať v menších dávkach (jednu lyžičku denne).
Achátové slimáky v konzerve. Obľúbenou pochúťkou pre mnohích vrcholovích športovcov, celebrity pre jeho mäso. Obsahuje minimum tuku a cholesterolu, má osemkrát viac bielkovín ako hovädzie mäso.
Achátové slimáky v konzerve. Obľúbenou pochúťkou pre mnohích vrcholovích športovcov, celebrity pre jeho mäso. Obsahuje minimum tuku a cholesterolu, má osemkrát viac bielkovín ako hovädzie mäso.
Pasterizovaná. Bez pridaného cukru a konzervačných látok. Obsahuje prírodne sa vyskytujúce cukry. Pred použitím pretrepať. Odporúčaná denná dávka 1-2 cl. Najlepšie zamiešať do vody, čaju alebo aj jogurtu. Odporúčané riedenie: 1:10. Pomoc pri prechladnutí, ku klasickému zázvorovému čaju s medom. Rakytník je preplnení vitamínmi. Obsahuje veľké množstvo vitamínu C , v 100 g rakytníka je až 400 % dennej dávky. Práve kvôli vysokému podielu vitamínu C je rakytník výborný na podporu imunity, či pri liečbe choroby. Nachádza sa v ňom aj kyselina listová, kyselina linoleová, mangán, železo a vitamíny A, B, C , E a K. Vďaka vysokému obsahu vitamínu C spolu s ostatnými vitamínmi je to ideálny pomocník, ktorý od teba odoženie chrípku, angínu či iné vírusy. Má antiseptické účinky a chráni telo pred voľnými radikálmi. Je aj dobrou prevenciou proti kardiovaskulárnym ochoreniam a rakovine. Vďaka vláknine podporuje trávenie. Detoxikuje organizmus. Je skvelý na nervový systém a funkciu pečene. Pri chorobách napomáha pri vykašliavaní hlienov a uvoľňuje ich. Lieči aj chronický zápal mandlí, hrdla a pľúc. Pomáha pri sústrední a zlepšuje pamäť.Vďaka vitamínu B zlepšuje stav pokožky a vlasov. Znižuje vysoký cholesterol .Prečisťuje a podporuje činnosť obličiek a močového ústrojenstva. Je skvelý pomocník pri popálenej pokožke. Je vhodný do zálievok šalátov, na dochutenie jedál.
Zelené orechy sú nielen skutočnou lahôdkou, ale sú aj výnimočne zdravé!
Posilňujú imunitu, proti únave, na detoxikáciu - zelené orechy sa považujú za posilňovače pečene a žalúdka, ale sú známe aj pre svoje schopnosti čistiť krv a dezinfikovať. Čistia sliznicu pažeráka a čriev a podporujú rýchlejšie vylúčenie ťažkých kovov. Konzumujme ich aj pri detoxikácii! Zelené orechy je dobré konzumovať nielen pre ich zdraviu prospešné vlastnosti, ale aj pre kulinárske zážitky: sú dokonalou oblohou k mäsu, ako prísady do zeleninových šalátov, ale výborne doladia aj ovocné šaláty.