Korpus
200g makovej múky
5 vajíčok
100g trstinového cukru + med podľa chut (ak Ti je cesto horké, pridaj viac medu)
5 PL kokosový olej
200ml kokosového (alebo inéhe) mlieka
trošku KP
Krém
250g odtučnený tvaroch
250g riccota
sladidlo podľa chuti
odkôstkované višne
stužovač za studena (v prípade, ak chceš mať rýchlejšie stuhnutý krém)
Falošná želatina
450 ml višňovej štavy
1 sáčok zlatého klasu za studen
Príprava: Z bielkov si vyšľaháme sneh. Žĺtka zmiešame s cukrom, pridáme olej a mlieko. Pridáme múku, KP. Na záver jemne vmiešame sneh. Nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme 25-30 minút na 180 stupňoch, priebežne kontrolujeme. Po upečení necháme korpus úplne vychladnúť a potom ho prekrojíme. Krém zmiešaný zo všetkých ingrediencií potrieme na koprus a zakryjeme. Na záver mixérom zmixujeme zlatý klas vo višnovej šťave, vznikne nám hustejšia želatína, ktorú nanesieme na krém. Dáme zachladiť do chladničky, bez použitie stužovača najlepšie na noc, s použitím stačí na 2-3 hodinky.
Autor: @chudnemjedlom